Υγρομόνωση Ταράτσας: Τι είναι, οι Τιμές & τα Υλικά


Αρχικά προτού μπούμε στα βαθιά, θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις έννοιες για τις μονώσεις ταρατσών και της στεγανοποίησης ταράτσας η αλλιώς υγρομόνωση, όπου είναι δύο διαφορετικά πράγματα, όμως και τα δύο αρκετά χρήσιμα.

υγρομόνωση

Μόνωση Ταράτσας vs Στεγανοποίηση Ταράτσας

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Η μόνωση ταράτσας αφορά την θερμοκρασία ενός κτίσματος, οπότε η κατάλληλη λύση είναι η θερμομόνωση.  Με την θερμομόνωση εξασφαλίζετε πως το καλοκαίρι το κλίμα του σπιτιού σας θα είναι δροσερό, ενώ το χειμώνα θερμό.

Από την άλλη, όταν αναφερόμαστε στην στεγανοποίηση ταράτσας (υγρομόνωση), εννοούμε το σύστημα το οποίο φράζει όλες τις περιοχές που επιτρέπουν στο νερό και σε άλλα στοιχεία να εισέρχονται μέσα στον χώρο.

Γενικά προσέξτε τις δύο έννοιες, διότι είναι δύο τελείως  διαφορετικά πράγματα.

Μπορείτε να το θυμάστε έχοντας στο νου σας πως θερμομόνωση χωρίς φελιζόλ δεν γίνεται, οπότε ξεχωρίζετε κατευθείαν τις δύο έννοιες.

Πως μπορείτε να καταλάβετε αν χρειάζεστε θερμομόνωση ή υγρομόνωση;

Για να μπορέσετε να καταλάβετε αν χρειάζεστε θερμομόνωση ή υγρομόνωση είναι αρκετά απλό.

Φυσικά, καλό θα ήταν να έρθετε σε επικοινωνία με μία εταιρεία εξειδικευμένη στις μονώσεις και να πάρετε μία επαγγελματική γνώμη.

Μπορείτε να καταλάβετε τι χρειάζεστε αν:

  • Το ταβάνι εμφανίζει μαυρίλες, είναι θέμα θερμομόνωσης.
  • Το ταβάνι εμφανίζει κιτρινίλες, είναι θέμα υγρομόνωσης.
  • Σε μέρες που δεν βρέχει το ταβάνι εμφανίζει υγρασία, τότε θέλει θερμομόνωση.
  • Μπάζουν νερά μέσα στο κτίσμα σας, χρειάζεστε στεγανοποίηση.

Πότε δεν αρκεί η στεγανοποίηση;

Η στεγανοποίηση ταράτσας δεν φτάνει μόνο όταν συμπυκνώνονται υδρατμοί δηλαδή γίνεται υγροποίηση. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην θερμοκρασία του κτίσματος και σε αυτήν του εξωτερικού καιρού.

Έπειτα, οι υδρατμοί αυτοί συγκεντρώνονται στο ταβάνι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγρασία.

Σε αυτήν την περίπτωση, εφαρμόζεται ένας συνδυασμός υγροποίησης με θερμομόνωση.

Ποιες είναι οι τιμές της υγρομόνωσης;

Οι τιμές για την στεγανοποίηση ταράτσας (υγρομόνωση), κυμαίνονται ανάλογα με τον τρόπο υγρομόνωσης που θα επιλέξετε.

Αν επιλέξετε να κάνετε στεγανοποίηση με ακρυλικά, όπου η διάρκεια ζωής είναι περίπου 2-3 έτη και η τιμή του είναι περίπου στα 4 έως 4€+φπα/m2.

Μία άλλη επιλογή που σας δίνεται ακόμη είναι με τα πολυουρεθανικά, όπου η διάρκεια ζωής ξεπερνάει τα 10 έτη και κοστίζει περίπου 5€+φπα/m2

Μία επίσης λύση είναι η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα, όπου το κόστος είναι 8,50€+φπα/m2 συν το φπα των υλικών και το φπα της εργασίας.

Τέλος, για εμάς η καλύτερη λύση είναι με σιλανικές ρητίνες, που σας στεγανοποιεί απόλυτα, έχει 10 χρόνια γραπτή εγγύηση και κοστίζει 6,50€+φπα/m2.

υγρομόνωση