Μονώσεις Ταρατσών

Τι είναι οι μονώσεις ταρατσών ;

Οι μονώσεις ταρατσών προστατεύουν το χώρο από αντίξοες καιρικές συνθήκες, υγρασία, φθορές, αλλά και από ραδιενέργεια. Εάν γίνουν σωστά, μπορούν να σας εξοικονομήσουν μέχρι και 60% των χρημάτων που ξοδεύετε για τη θέρμανση και τη ψύξη του σπιτιού σας. Εξάλλου, είναι η πιο σωστή επένδυση για το σπίτι σας, αν σκεφτούμε ότι η ταράτσα είναι μονίμως εκτεθειμένη στο κρύο τον χειμώνα, και στον ήλιο το καλοκαίρι.

Η τεχνική την οποία θα διαλέξετε για τη μόνωση ταράτσας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

 • Την παλαιότητα της κατοικίας και τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει η κατασκευή
 • Σε τι κατάσταση βρίσκεται η υπάρχουσα μόνωση
 • Την χρήση που θα της κάνουμε
 • Σε ποια κλιματική ζώνη ανήκει το κτίριο
 • Τον προϋπολογισμό που σκοπεύετε να διαθέσετε

Το πιο σημαντικό πράγμα στη μόνωση ταράτσας είναι τα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται, καθώς και η ποιότητά τους. Τα υλικά αυτά θα πρέπει να εξασφαλίζουν τη σωστή θερμική αγωγιμότητα του χώρου στον οποίο εφαρμόζονται, με στόχο τη μείωση των θερμικών απωλειών και καλύτερη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του χώρου. Έτσι ένα κτίριο μπορεί να αναβαθμιστεί λειτουργικά καθώς και ενεργειακά.

 

Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται οι μονώσεις ταρατσών;

Υπάρχουν 2 είδη μόνωσης, η θερμομόνωση και η στεγανοποίηση ταράτσας.

Η θερμομόνωση προσφέρει ένα εσωτερικό κλίμα ανεπηρέαστο από εξωτερικές καιρικές συνθήκες, ενώ η στεγανοποίηση εμποδίζει το νερό και την υγρασία να εισέλθουν μέσα στο χώρο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συνδυασμός και των 2 φέρνει 100% επιτυχία στη μόνωση ταράτσας.

 

Θερμομονώσεις Ταρατσών

Οι θερμομονώσεις ταρατσών περιλαμβάνουν τις εργασίες που γίνονται με στόχο την προστασία τους από την θερμότητα και το κρύο και θωρακίζουν την ταράτσα σας.

Η έλλειψη θερμομόνωσης στην ταράτσα γίνεται αντιληπτή όταν εμφανίζονται σημάδια μούχλας στο ταβάνι ή ακόμη και υγροποίηση μεγάλων τμημάτων. Μπορεί να έχουμε και υγροποίηση των τοίχων από συμπύκνωση υδρατμών που προκαλείται από την διαφορά θερμοκρασίας των χώρων.

Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή σε αυτά τα σημάδια και στην ανάγκη για θερμομόνωση και όχι στεγανοποίηση , καθώς μπορεί να κλείσει τη διαπνοή των δομικών στοιχείων κάνοντας την κατάσταση χειρότερη.

 

Συμβατική Θερμομόνωση

Η συμβατική μόνωση είναι από τις πιο συνηθισμένες μονώσεις ταρατσών καθώς η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω άρα και πριν τη στεγανοποίηση. Αφορά τις περιπτώσεις που δεν απαιτούνται πλάκες μόνωσης. Η συμβατική μπορεί να εφαρμοστεί με αφρομπετόν ή θερμομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα.

 

Ανεστραμμένη

Η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας είναι η μόνωση κατά την οποία η θερμομόνωση εγκαθίσταται πάνω από τη στεγανοποίηση. Προσφέρεται για 100% βατότητα και το φορτίο ξεπερνά τα 100 kg/ 1 τ.μ.

Ανακλαστική

Οι ανακλαστικές μονώσεις ταρατσών είναι μια μέθοδος κατά την οποία ο ήλιος δεν απορροφάται από τα μονωτικά υλικά, αλλά αντανακλά τις ακτίνες UV.

Η συγκεκριμένη μόνωση ταράτσας βοηθάει, ειδικά σε θερμότερες χώρες, όμως όσον αφορά τις κρύες χώρες, δεν έχει και τόσο μεγάλη απόδοση.

 

Μονώσεις Ταρατσών Ελαφρού Τύπου (Light Roof)

Αποτελεί ένα σύστημα μόνωσης κατάλληλο για παλιά κτίρια, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα μεγάλα βάρη.  Είναι ένα ελαφρύ σύστημα μόνωσης και ίσως το πιο οικονομικό της αγοράς.

Πλεονεκτήματα Θερμομόνωσης

Η θερμομόνωση ταράτσας είναι μία από τις καλύτερες μονώσεις ταρατσών και έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα όπως:

 • Μπορεί να σας κάνει την απόσβεση των χρημάτων σας σε λιγότερο από 2 χρόνια.
 • Σας εξοικονομεί έως το 60% της ενέργειας που καταναλώνετε ετησίως
 • Προσφέρει ένα καθαρό και υγιές κλίμα χωρίς υγρασία
 • Δεν αφήνει την θερμότητα να μεταβληθεί στο εσωτερικό του σπιτιού
 • Απορροφάει τις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου.
 • Έχει εγγύηση καλής λειτουργίας έως και 20 έτη

 

Στεγανοποίηση Ταράτσας

Στις μονώσεις ταρατσών ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια είναι η στεγανοποίηση, διότι οι περισσότεροι καταναλωτές κάνουν το λάθος να μπερδεύουν τη θερμομόνωση με τη στεγανοποίηση. Όπως αναφέραμε ξανά, από τη μία η θερμομόνωση εμποδίζει τη θερμοκρασία να εισέλθει στον χώρο, ενώ η στεγανοποίηση εξασφαλίζει την προστασία του σπιτιού σας από το να μπει νερό ή υγρασία.

Γενικά συνιστάται ο συνδυασμός τους στις μονώσεις ταρατσών ώστε να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν οι τύποι της στεγανοποίησης ποικίλλουν:

 • Ασφαλτόπανα: Η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα είναι η πιο κοινή από όλες. Αποτελεί μια πολύ οικονομική λύση, προσιτή για όλους και η απόσβεση της γίνεται σε λιγότερο από 2 έτη. Είναι η κατάλληλη μέθοδος για την αντιμετώπιση της υγρασίας διότι το βάρος των ασφαλτόπανων είναι από 2 έως και 7 kg η μεμβράνη.
 • Μεμβράνες PVC: Οι μεμβράνες στεγανοποίησης PVC είναι για περιπτώσεις υψηλών απαιτήσεων και δεν είναι τόσο συχνή η εφαρμογή τους. Επιπλέον, εφαρμόζεται σε περιπτώσεις με μεγάλο πρόβλημα υγρασίας ή κάποιο μεγάλο έργο που θέλουν οι εργολάβοι να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των δομικών υλικών
 • Πολυεστέρας Izover: Ο πολυεστέρας Izover είναι από τα λίγα στεγανοποιητικά υλικά που παρέχουν και θερμομόνωση στο χώρο αλλά δεν αντικαθιστά μια ολοκληρωμένη θερμομόνωση. Γενικά οι μονώσεις ταρατσών απαιτούν ένα σύνολο ενεργειών.
 • Hyperdesmo: Οι μεμβράνες στεγανοποίησης hyperdesmo είναι το μέλλον των στεγανοποιητικών μεμβράνων και βασικό υλικό στις μεμβράνες ταρατσών. Είναι ιδανικό για μπαλκόνια και δάπεδα συχνής χρήσης, δηλαδή για χώρους που χρειάζεται να υπάρχει πλήρης βατότητα.

 

Πλεονεκτήματα Στεγανοποίησης

Τα πλεονεκτήματα της στεγανοποίησης ταράτσας είναι:

 • 100% προστασία από υγρά και υγρασία.
 • Έχει άριστη πρόσφυση στα δομικά ή μονωτικά υλικά.
 • Η απόσβεση της είναι πολύ γρήγορη.
 • Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Εφαρμόζεται σε όποια επιφάνεια θέλετε.

 

Μονώσεις ταρατσών και εξοικονόμηση ενέργειας

Για τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση ενέργειας η μόνωση ταρατσών αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις. Την εξήγηση δίνει το γεγονός ότι το δώμα είναι το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο σε ένα κτίριο γιατί είναι εκτεθειμένο σε όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μόνωσης ταράτσας;

Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι μονώσεις ταρατσών είναι:

 • Εξοικονόμηση χρημάτων που ξοδεύατε για την θέρμανση του σπιτιού σας
 • Δημιουργείται ένα ισχυρό ηχομονωτικό στρώμα με την θερμομόνωση
 • Μερικοί τύποι μόνωσης ταράτσας έχουν πυρίμαχα υλικά
 • Σταθεροποίηση της θερμοκρασίας ανάλογα με την εποχή
 • Εύκολη και γρήγορη στην εγκατάσταση της
 • Δεν απαιτείται συντήρηση
Μονώσεις Ταρατσών Κόστος

Οι τιμές για τις μονώσεις ταρατσών ποικίλλουν ανάλογα τη μόνωση που επιλέξατε τελικά

Στην εταιρεία μας σας προσφέρουμε άριστο αποτέλεσμα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Πως να επιλέξω την κατάλληλη μόνωση

Όλα ξεκινούν από την επιλογή σας στην μόνωση. Το πως θα επιλέξετε ποια μόνωση να κάνετε, θα κριθεί με το πρόβλημα που έχετε και με αυτό που θέλετε να πετύχετε. Αν το εσωτερικό κλίμα του σπιτιού σας δεν έχει μεγάλη μεταβολή της θερμοκρασίας, τότε μπορείτε να κάνετε μόνο στεγανοποίηση. Σε περίπτωση που το σπίτι κρυώνει ή ζεσταίνεται ανάλογα με τις εποχές, τότε θα σας προτείναμε να κάνετε μία ολοκληρωμένη μόνωση.

Γιατί να μας επιλέξετε για τις μονώσεις ταρατσών;

Το Κέντρο Μονώσεων αποτελείται από άτομα που είναι ειδικοί στις μονώσεις ταρατσών.

Θα σας προσφέρουμε ένα σπίτι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, απαλλαγμένο από μούχλα και υγρασία.

Επιπρόσθετα, παρέχουμε αξιόπιστες και ποιοτικές λύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Διαθέτουμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και έχουμε πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας.

Μπορείτε να πάρετε μερικές συμβουλές για την μόνωση που θέλετε να κάνετε καλώντας στο τηλέφωνο της εταιρείας μας και θα σας βοηθήσουμε με το ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Ρωτήστε μας ότι θέλετε και κλείστε σήμερα μία δωρεάν επίσκεψη στον χώρο σας!

 

Μονώσεις Ταρατσών

contact