Μονώσεις Ταρατσών: Όλα Όσα Θέλετε Να Γνωρίζετε

 

Οι μονώσεις ταρατσών υπάρχουν πάρα πολλά χρόνια στην ιστορία, καθώς από την αρχή της ανθρωπότητας, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να εντοπίσουν κάποια λύση για να μπορούν να ζεστάνουν το χώρο που κατοικούσαν. Η σωστή μόνωση της ταράτσας σας βασίζεται σε πάρα πολλούς παράγοντες, όπως είναι:

 • Η ηλικία του σπιτιού σας.
 • Το δομικό υλικό της ταράτσας σας.
 • Το budget που διαθέτετε για την ανάλογη μόνωση.

Τα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε μία μόνωση έχουν ξεκάθαρο ρόλο, στο τι θέλει ο πελάτης και για να είμαστε πιο ακριβής, τι ακριβώς χρειάζεται.

Μία από τις πιο κοινές μονώσεις είναι η θερμομόνωση ταράτσας, καθώς είναι η πιο συχνή πρακτική στον κάδο των μονώσεων.

Τι είναι οι μονώσεις ταρατσών;

Οι μονώσεις ταρατσών είναι όλες οι απαραίτητες θερμομονωτικές και στεγανοποιητικές ενέργειες, με απώτερο σκοπό την παρεμπόδιση της εξωτερικής θερμοκρασίας, στο να επηρεάσει το εσωτερικό κλίμα του σπιτιού σας ή του κτίσματός σας.

Οι μονώσεις ταρατσών χωρίζονται σε κάποιες κατηγορίες:

Σημαντικό να πούμε πως κάθε τύπος μόνωσης έχει τις δικές της ιδιότητες, παραδείγματος χάριν μπορεί να επιλέξετε μία ελαφριά μόνωση ταράτσας, όπως είναι οι μονώσεις ταρατσών με πολυουρεθάνη ή οι μονώσεις ταρατσών με ασφαλτόπανα και φυσικά υπάρχει και η άλλη πιο βαριά λύση που είναι η πατητή τσιμεντοκτονία και γενικότερα ότι περιέχει τσιμέντο εκτός του αφρομπετού.

Η εταιρεία μας παρέχει όλων των ειδών της μονώσεις στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ρωτήστε μας ότι θέλετε και κλείστε σήμερα μία δωρεάν επίσκεψη στον χώρο σας!

 

Μονώσεις Ταρατσών Τιμές

Οι τιμές για τη μόνωση ταράτσας ποικίλει ανάλογα με τι μόνωση θέλετε να κάνετε και πόσο μεγάλη έκταση θέλετε να μονώσετε.

Στην εταιρεία μας σας προσφέρουμε μία αξιόπιστη λύση μόνωσης της ταράτσας σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

 

Θερμομόνωση Ταράτσας

Η θερμομόνωση είναι μία από τις συχνότερες επιλογές μόνωσης της ταράτσας σας, καθώς είναι η πιο προσιτή στην τιμή, αλλά και η πιο αξιόπιστη.

Υπάρχουν πολλά είδη θερμομόνωσης, όπως είναι η:

 • Συμβατική

Η συμβατική θερμομόνωση θεωρείται μία από τις πιο συχνές λύσεις μόνωσης ταράτσας, καθώς τοποθετείται πρώτα από την στεγανοποίηση.

 • Ανεστραμμένη

Τα μονωτικά υλικά της ανεστραμμένης θερμομόνωσης τοποθετούνται πάνω από την στεγανοποίηση.

 • Ανακλαστική

Η ανακλαστική θερμομόνωση ταράτσας είναι μία πρακτική κατά την οποία ο ήλιος δεν απορροφάτε από τα μονωτικά υλικά, αντιθέτως αντανακλάει τις ακτίνες UV του ηλίου.

 

Πλεονεκτήματα Θερμομόνωσης

Η θερμομόνωση ταράτσας είναι μία απο τις καλύτερες μονώσεις ταρατσών και έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα όπως:

 • Μπορεί να σας κάνει την απόσβεση των χρημάτων σας σε λιγότερο απο 2 χρόνια.
 • Σας εξοικονομεί έως το 60% της ενέργειας που καταναλώνετε ετησίως.
 • Προσφέρει ένα καθαρό και υγιές κλίμα χωρίς υγρασία.
 • Δεν αφήνει την θερμότητα να μεταβληθεί στο εσωτερικό του σπιτιού.
 • Απορροφάει τις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου.
 • Έχει εγγύηση καλής λειτουργίες έως και 20 έτη.

 

Μειονεκτήματα Θερμομόνωσης

Τα μειονεκτήματα της θερμομόνωσης είναι σχεδόν μηδαμινά και του τύπου:

 • Δεν μπορείτε εύκολα να την αντικαταστήσετε (Θέλει αρκετή δουλειά).
 • Λόγω της κόλλας δεν μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα απο την βάση της.

 

Στεγανοποίηση Ταράτσας

Η στεγανοποίηση ταράτσας είναι ένα απο τα κρισιμότερα κομμάτια της μόνωσης, καθώς αυτό που κάνουν συνεχώς λάθος οι καθημερινοί χρήστες, είναι να μπερδεύουν της θερμομόνωση με την στεγανοποίηση. Η θερμομόνωση εμποδίζει την θερμοκρασία να εισέλθει στον χώρο, ενώ η στεγανοποίηση εξασφαλίζει την προστασία του σπιτιού σας απο το να μπεί νερό ή υγρασία.

Στις μονωσεισ ταρατσων συνιστάται ένας συνδυασμός απο θερμομόνωση και στεγανοποίηση, καθώς και τα δύο μαζί είναι αυτές που κάνουν τις μονώσεις ταρατσών να λειτουργούν στο 100% τους.

Οι τύποι της στεγανοποίησης ποικίλουν:

 • Ασφαλτόπανα

Η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα είναι η πιο κοινή απο όλες. Είναι μία πολύ οικονομική λύση, προσιτή για όλους και η απόσβεση της γίνεται σε λιγότερο απο 2 έτη. Είναι κατάλληλη για τη σωστή επίλυση του θέματος της υγρασίας, καθώς το βάρος των ασφαλτόπανων είναι απο 2 έως και 7 kg η μεμβράνη έκαστος.

 • Μεμβράνες PVC

Οι μεμβράνες στεγανοποίησης PVC είναι για περιπτώσεις υψηλών απαιτήσεων και δεν εφαρμόζεται τόσο συχνά, εκτός αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υγρασίας ή κάποιο μεγάλο έργο που θέλουν οι εργολάβοι να επεκτείνουν την διάρκεια ζωής των δομικών υλικών. Είναι πιο ακριβή απο άλλη μεμβράνη στεγανοποίησης αλλά εποφέρει καλύτερα αποτελέσματα και επιπλέον δεν συγκολείται αλλά θερμοκολλάται στα λοιπά μονωτικά υλικά.

 • Πολυεστέρα Izover

Ο πολυεστέρας Izover είναι απο τα λίγα στεγανοποιητικά υλικά που παρέχουν και θερμομόνωση στον χώρο. Δεν λέμε ότι αντικαθαστεί μία ολοκληρωμένη θερμομόνωση, αλλά είναι καλύτερη απο το τίποτα. Όπως αναφέραμε και πριν, οι μονώσεις ταρατσών απαιτούν ένα σύνολο πραγμάτων και όχι ένα μεμονομένο πράγμα.

 • Hyperdesmo

Οι μεμβράνες στεγανοποίησης hyperdesmo είναι πλέον το μέλλον των στεγανοποιητικών μεμβράνων και βασικό στοιχείο στις μονωσεισ ταρατσων. Εντάσσονται στις μονώσεις ταρατσών με πολυουρεθάνη και είναι ιδανική για τους χώρους όπου υπάρχει βατότητα και όπως οι βεράντες.

 

Πλεονεκτήματα Στεγανοποίησης

Τα πλεονεκτήματα της στεγανοποίησης ταράτσας είναι:

 • 100% προστασία απο υγρά και υγρασία.
 • Έχει άριστη πρόσφυση στα δομικά ή μονωτικά υλικά.
 • Η απόσβεση της είναι πολύ γρήγορη.
 • Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Εφαρμόζεται σε όποια επιφάνει θέλετε.

 

Μονωτικά Υλικά

Η επιλογή των μονωτικών υλικών που χρησιμοποιούμε για στις μονώσεις ταρατσών, ποικίλουν ανάλογα με την κατασκευή που έχει να γίνει. Να θυμάστε πως η εταιρεία μας είναι δίπλα σας σε όλα τα βήματα κατά την διάρκεια της επιλογής μόνωσης. Μπορεί να επιλέξετε να κάνετε μόνωση με ασφαλτόπανα, με durosol light roof, μεμβράνες PVC ή με αφρομπετόν. Όπως και να έχει, σημασία έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

 

Πως να επιλέξω την κατάλληλη μόνωση

Όλα ξεκινούν απο την επιλογή σας στην μόνωση. Το πως θα επιλέξετε ποια μόνωση να κάνετε θα κριθεί με το πρόβλημα που έχετε και με αυτό που θέλετε να πετύχετε. Αν το εσωτερικό κλίμα του σπιτιού σας δεν έχει μεγάλη μεταβολή της θερμοκρασίας, τότε μπορείτε να αναλογιστείτε να κάνετε μόνο στεγανοποίηση, ενώ αν το σπίτι ανάλογα με τις εποχές κρυώνει ή ζεστένεται, τότε θα σας προτείναμε να κάνετε μία ολοκληρωμένη μόνωση. Μπορείτε να πάρετε μερικές συμβουλές για την μόνωση που θέλετε να κάνετε καλόντας στο τηλέφωνο της εταιρείας μας.

Μονώσεις Ταρατσών