μόνωση

Μόνωση | Πως λειτουργεί & ποια τα οφέλη της;

Τι είναι η μόνωση;

 

Η μόνωση είναι οποιοδήποτε υλικό που χρησιμοποιείται για να γεμίσει τα διαστήματα (μικρά διάγματα, ρωγμές, δυσπρόσιτες θέσεις πίσω από τους τοίχους) του σπιτιού σας για να μειώσει τη ροή θερμότητας από την αντανάκλαση ή και την απορρόφηση του.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μόνωσης συμπεριλαμβανόμενης της ηχομόνωσης, της ηλεκτρικής μόνωσης και της θερμομόνωσης. Σχετικά με τη μόνωση σπιτιού, η θερμική μόνωση αυξάνει τα επίπεδα ενεργειακής αποδοτικότητας και άνεσης. Η θερμομόνωση ορίζεται ως προϊόντα που μειώνουν και επιβραδύνουν την απώλεια ή το κέρδος θερμότητας με την παροχή ενός φραγμού, μεταξύ των περιοχών που είναι σημαντικά διαφορετικές στη θερμοκρασία. Πολλές μορφές θερμομόνωσης όπως η κυτταρίνη και η fiberglass, παρέχουν επίσης ηχομόνωση σε κάποιο βαθμό.

 

Πως λειτουργεί η μόνωση;

Η θερμότητα ρέει φυσικά από τις θερμότερες περιοχές στις πιο δροσερές. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η θερμότητα κινείται άμεσα από τους θερμούς χώρους (όπως το σπίτι σας) στους εξωτερικούς χώρους και τους μη θερμαμένους χώρους. Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία κινείται από τους θερμούς εξωτερικούς χώρους προς τους πιο δροσερούς χώρους του σπιτιού.

Η μόνωση λειτουργεί με την επιβράδυνση της μετακίνησης της θερμότητας από ένα καυτό μέρος σε ένα πιο κρύο μέρος.  Επιπλέον, βοηθάει να αυξήσει την ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού σας με τη μείωση του ποσού θερμότητας που δραπετεύει από αυτό το χειμώνα (εμπεριέχοντας την θερμότητα και διατηρώντας το σπίτι ζεστό). Με αυτό τον τρόπο, την κρατάει ώστε να μην είναι αρκετά θερμό τους καλοκαιρινούς μήνες (συντηρεί τον κρύο αέρα και κρατά το εσωτερικό άνετο). Όταν εγκαθίσταται κατάλληλα, η μόνωση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άνεσης του σπιτιού σας με τη διατήρηση μιας συνεπούς, ομοιόμορφης θερμοκρασίας από δωμάτιο σε δωμάτιο. Η μόνωση θα αυξήσει επίσης την ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού σας, χαμηλώνοντας σημαντικά τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης.

 

Ποια είναι τα οφέλη της μόνωσης σπιτιού;

Όταν σκέφτεστε τη μόνωση, σκέφτεστε πιθανώς για το πως η μόνωση μπορεί να κρατήσει το σπίτι σας θερμό το χειμώνα. Στην πραγματικότητα όμως η μόνωση είναι ευεργετική για το σπίτι σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι μια μεγάλη επένδυση και τα οφέλη της είναι τα εξής:

Άνεση

Επειδή η μόνωση θα κρατήσει το σπίτι σας θερμό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι εσείς και η οικογένεια σου θα μείνετε άνετοι όλο το χρόνος χωρίς να στηριχτείτε σε πρόσθετα καλύμματα ή να επενδύσετε στους ανεμιστήρες.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Γνωρίζατε ότι ένα σπίτι που δεν είναι κατάλληλα μονωμένο μπορεί να χάσει μεταξύ 20% και 30% της ενέργειας του; Οι διαρροές αέρα γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες σας μπορούν να σπαταλήσουν την ενέργειά τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η θερμάστρα ή το κλιματιστικό σας θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να κρατήσουν το σπίτι σας θερμό ή δροσερό. Με την κατάλληλη εγχώρια μόνωση, μπορείτε να κρατήσετε το σπίτι σας αποδοτικό και να κρατήσετε τους ενεργειακούς σας λογαριασμούς χαμηλούς.

Ηχομόνωση

Η εγχώρια μόνωση βοηθά να απορροφήσει τους ήχους που αναπηδούν μακριά των τοίχων και των πατωμάτων σας. Με αυτό τον τρόπο, κάνουν το σπίτι σας μια πιο ήρεμη θέση για να ζήσετε και να χαλαρώσετε.

Αποτύπωμα Άνθρακα

Εάν σας ενδιαφέρει να ακολουθείτε ένα πράσινο τρόπο ζωής, η σωστή μόνωση και η σωστή ποσότητα από αυτήν μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε. Δεδομένου ότι η μόνωση σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λιγότερη ενέργεια και σε αντάλλαγμα να παράγετε λιγότερες εκπομπές ρύπων θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και τον αντίκτυπό σας στο περιβάλλον. Επιπλέον, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το σωστό τύπο μόνωσης που έχει τις μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αξία μεταπώλησης

Όσον αφορά τη μόνωση, πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται την αξία μεταπώλησης του. Εάν σκέφτεστε για την πώληση του σπιτιού σας στα επόμενα πέντε έτη η ανανέωση της μόνωσης σας μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας γρήγορης πώλησης και μιας αργής πώλησης.

Μονωτικά Υλικά

Τα υλικά μόνωσης ή αλλιώς θερμομονωτικά υλικά προέρχονται από διαφορετικές πηγές όπως τα μεταλλεύματα, τις φυτικές ίνες, τα ζωικά προϊόντα και τις συνθετικές ενώσεις. Τα ογκώδη υλικά αντιστέκονται στην αγώγιμη και σε μικρότερο βαθμό- τη συναγωγή της ροής θερμότητας σε μια κοιλότητα οικοδόμησης. Άκαμπτες σανίδες αφρού παγιδεύουν τον αέρα ή άλλο αέριο για να αντισταθούν στην αγώγιμη ροή θερμότητας. Μερικά από τα πιο γνωστά υλικά είναι τα εξής:

  • Fiberglass
  • Πετροβάμβακας
  • Κυτταρίνη
  • Φυτικές Ίνες
  • Πολυστερίνη ή Neopor
  • Πολυϊσιγιανικό
  • Πολυουρεθάνης

 

Το Κέντρο Μονώσεων στοχεύει στην μέγιστη ικανοποίηση των πελατών με προϊόντα και κατασκευές υψηλής ποιότητας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

επικοινωνία

επικοινωνία