Μονώσεις Ταρατσών: Ποια συστήματα να επιλέξω;

Πάρα πολλές φορές έχουμε συζητήσει στο Blog μας για τις μονώσεις ταρατσών και πόσο απαραίτητη είναι η μόνωση της ταράτσας σας. Στο Κέντρο Μονώσεων όταν εννοούμε μόνωση ταράτσας εννοούμε την σωστή περίθαλψη του εξωτερικού μίας κατασκευής, με σκοπό το εξωτερικό κλίμα να μην επηρεάζει το εσωτερικό. Για να επιλέξουμε όμως ποιο σύστημα μόνωσης θα ταιριάξει στην ταράτσας σας, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν:

 • Την χρονολογία του κτίσματος
 • Αν είναι ήδη τοποθετημένη κάποια μόνωση
 • Η έκταση που θα πρέπει να μονωθεί
 • Το Budget που διαθέτει ο πελάτης

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην μόνωση ταράτσας είναι η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται, καθώς τα μονωτικά υλικά παίζουν άμεσο ρόλο στην απόδοση της μόνωσης που έχετε επιλέξει να κάνετε.

Στο Κέντρο Μονώσεων, είτε για εξωτερική θερμομόνωση, είτε για θερμομόνωση ταράτσας, χρησιμοποιούμε όλες τις ύλες κορυφαία ποιότητα μόνωσης, καθώς συνεργαζόμαστε με εταιρείες παγκόσμιας κλάσης στις μονωσεισ ταρατσων.

Καταρχήν, προτού μπούμε στα βαθιά, θα πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα.

Υπάρχουν 2 ειδών μόνωσης, η μία είναι η θερμομόνωση και η άλλη είναι η στεγανοποίηση. Και οι δύο είναι χρήσιμες όμως αποδίδουν διαφορετικό σκοπό.

Η θερμομόνωση προσφέρει ένα σταθερό εσωτερικό κλίμα χωρίς να επηρεάζεται από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, ενώ η στεγανοποίηση έχει να κάνει καθαρά με την εμπόδιση του νερού ή της υγρασίας από το να εισέλθει μέσα στον χώρο.

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι μόνωσης είναι:

 • Ανεστραμμένη Μόνωση
 • Ανακλαστική Μόνωση
 • Συμβατική Μόνωση
 • Αφρομπετόν
 • Στεγανοποίηση Ταράτσας

 

Μονώσεις Ταρατσών με Ανεστραμμένη Μόνωση

Η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας είναι η μόνωση κατά την οποία τοποθετούμε την θερμομόνωση άνω της στεγανοποίησης, δημιουργώντας μία τέλεια επικάλυψη. Με αυτό το σύστημα μόνωσης καταφέρνουμε να:

 • Εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα
 • Κρατήσουμε το σπίτι μας σε σταθερή θερμοκρασία
 • Προστατεύσουμε τα δομικά υλικά

 

Μονώσεις Ταρατσών με Ανακλαστική Μόνωση

Η ανακλαστική μόνωση ταράτσας είναι η μόνωση κατά την οποία τοποθετούμε στην ταράτσα ή στην οροφή της κατασκευής μας, μία μεμβράνη που απαρτίζεται από μερικά φύλλα αλουμινίου. Ουσιαστικά, ο τρόπος που δουλεύει η ανακλαστική μόνωση είναι αντανακλώντας τις ακτίνες του ηλίου.

Η συγκεκριμένη μόνωση ταράτσας βοηθάει, ειδικά σε θερμότερες χώρες, όμως όσον αφορά τις κρύες χώρες, δεν έχει και τόσο μεγάλη απόδοση.

Η τιμή για αυτήν την μόνωση ταράτσας είναι υψηλότερη από τις υπόλοιπες μονώσεις, λόγω του ότι χρησιμοποιείται μεταλλικό υλικό μέσα.

 

Μονώσεις Ταρατσών με Συμβατική Μόνωση

Η συμβατική μόνωση ταράτσας είναι από τις πιο συχνές μέθοδούς μόνωσης, όπου τοποθετούμε την θερμομόνωση κάτω από την στεγανοποίηση. Η τιμές για την συμβατική μόνωση ποικίλουν ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται και την έκταση που θέλουμε να μονώσουμε.

Είναι οικονομική σε σχέση με τις άλλες μονώσεις και σας προσφέρει:

 • Εξοικονόμηση της ενέργειας έως και -60%
 • Ξηρό και υγιές κλίμα
 • Απόλυτη θερμομόνωση και προστασία από την ζέστη και το κρύο.

 

Μόνωση Ταράτσας με Αφρομπετόν

Aφρομπετόν ή αλλιώς ελαφρομπετόν είναι μία ελαφριά μόνωση ταράτσας, καθώς είναι ένα είδος μπετού, το οποίο είναι ανάλαφρο σε σχέση με το κανονικό μπετό και περιέχει στην σύνθεση του ένα είδος αφρού υψηλών αντοχών που του προσφέρει μεγάλη θλιπτική και θερμική αντίσταση.

Το αφρομπετόν συνιστάται συχνά λόγω της απίστευτης αποδοτικότητας, τιμής και αξιοπιστίας που έχει και εγγυάται την μέγιστη απόδοση ανεξαρτήτως καιρού και χρονολογίας.

Το κακό με το αφρομπετόν είναι πως δεν κολλάει πλάκες εάν δεν γίνει πρώτα στεγανοποίηση και επιπλέον δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές όπου υπάρχει παγετός, εάν δεν γίνει πρώτα η κατάλληλη στεγανοποίηση.

 

Στεγανοποίηση ή Υγρομόνωση Ταράτσας

Η στεγανοποίηση ή αλλιώς υγρομόνωση ταράτσας είναι η μέθοδος κατά την οποία μονώνουμε από τα νερά ή την υγρασία την ταράτσα ενός κτίσματος. Η στεγανοποίηση ταράτσας προσφέρει:

 • Απόλυτη προστασία από οποιοδήποτε υγρό
 • Είναι αρκετά οικονομική και έχει ταχύτατη απόσβεση χρημάτων
 • Έχει τεράστια διάρκεια ζωής

 

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να μονώσετε την ταράτσα σας, σημασία όμως έχει πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε, τι επιφάνεια θέλετε να καλύψετε και ποιος είναι ο στόχος σας.

Στην εταιρεία μας, μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες τιμές της αγοράς στις μονώσεις ταρατσών και πάνω από όλα κορυφαία ποιότητα.

Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιηθεί δωρεάν επίσκεψη στον χώρο σας για καλύτερη κοστολόγηση του έργου και για να βρούμε τη σωστή μόνωση για εσάς.

contact contact